English  

Cyprus Library


Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, βάσει του νόμου ίδρυσης της, διοργανώνει εκδηλώσεις για την προώθηση του βιβλίου και για θέματα που έχουν σχέση, τόσο με την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών, όσο και για το βιβλίο ειδικότερα. Με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και την εδραίωση της σχέσης, τόσο των ενηλικών, όσων και των παιδιών με το βιβλίο, οργανώθηκαν εκθέσεις βιβλίων, παζαράκι βιβλίου και παρουσιάσεις βιβλίων και αφηγήσεις παραμυθιών.

Μάρτιος 2018
Η Μαθητική Επιχείρηση CountYourLife στα πλαίσια του Διαγωνισμού Νεανική Επιχειρηματικότητα διοργάνωσε στο Αναγνωστήριο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης παρουσίαση της έκδοσης της "Ψάχνοτας την κρυμμένη δύναμη".

Φεβρουάριος 2018
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία, τα οποία βραβεύθηκαν με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα και Μικρά Παιδιά αντίστοιχα και με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για τη χρονιά 2016.

Φεβρουάριος 2017
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία, τα οποία βραβεύθηκαν με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα και Μικρά Παιδιά αντίστοιχα και με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για τη χρονιά 2015.

Σεπτέμβριος 2016
Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων - Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) και η Κυπριακή Βιβλιοθήκη διοργανώσαν εκδήλωση προς τιμή του κ. Μίκη A. Μιχαηλίδη του βιβλιοπωλείου ΜΑΜ, ως αναγνώριση της μακροχρόνιας προσφοράς του για την προβολή, προώθηση και διάθεση των κυπριακών και κυπρολογικών εκδόσεων στην Κύπρο, τον ευρύτερο ελληνικό χώρο και στο εξωτερικό.

Φεβρουάριος 2016
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε για τέταρτη φορά εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία, τα οποία βραβεύθηκαν με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα και Μικρά Παιδιά αντίστοιχα και με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για τις χρονιές 2013 και 2014.

Δεκέμβριος 2015
Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Κύπρο παρουσίασε το βιβλίο "Σιμόν Μπολίβαρ, Ο απελευθερωτής των συνειδήσεων" με αφορμή τα 200 χρόνια από την επιστολή της Τζαμάικα και την επέτειο από τον θάνατο του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας αλλά και όλης της Λατινικής Αμερικής (φωτογραφία).

Σεπτέμβριος 2015
Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός "Hope For Children" UNCRC Policy Center, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικής Μάθησης (ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης), παρουσίασε την έκθεση 

UNACCOMPANIED. An exhibition.
Research. Visuals. Writings. Matters. And Other.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα Ευρωπαίων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και μια επιλογή έργων τέχνης Κυπρίων καλλιτεχνών. Λόγω της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ΕΕ, τα επιλεγμένα έργα απευθύνονται σε ζητήματα μετανάστευσης, ξενικότητας και ετερότητας, προκαλώντας τον προβληματισμό των επισκεπτών (φωτογραφία).

Οκτώβριος 2014
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη και η Πρεσβεία της Μπολεβαριάνης Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Κύπρος διοργάνωσαν εκδήλωση εις μνήμην του δημοσιογράφου και νομπελίστα συγγραφέα Γκαμπριέλ Μαρσία Μάρκες.

Μάρτιος 2014
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο οργάνωσαν ενημερωτική παρουσιάση με θέμα "Η Ψηφιοποίηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσα από την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών
και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων".


Πρόγραμμα:
Χαιρετισμός από τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Παύλο Παρασκευά
"Ψηφιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς, οι δυνατότητες του σήμερα και τα οφέλη του αύριο", Δημήτρης Νικολάου Αν. Διευθυντής Κυπριακής Βιβλιοθήκης
"Στρατηγικό σχέδιο Κύπρος—Europeana 2014-2016 & παρουσίαση της Ψηφιακής Πλατφόρμας Κυπριακής Βιβλιοθήκης", Ζάχος Πολυβίου, Συντονιστής προγραμμάτων Europeana
"Τρόποι ανάδειξης του ψηφιακού υλικού πολιτιστικής κληρονομιάς στη Europeana μέσω περιβάλλοντος νέφους ηλεκτρονικών υπολογιστών (cloud computing)" Παρουσίαση Ευρωπαϊκού προγράμματος LoCloud, Μαρίνος Ιωαννίδης, Λέκτορας ΤΕΠΑΚ
"Τρόποι χρηματοδότησης μέσω Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα, ανάπτυξη και τεχνολογία στον τομέα της ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς", Μαρίνος Ιωαννίδης, Λέκτορας ΤΕΠΑΚ


Φεβρουάριος 2014
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε την τρίτη εκδήλωση τιμώντας τη Μέρα των Γραμμάτων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία, τα οποία βραβεύθηκαν με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα και Μικρά Παιδιά αντίστοιχα και με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης στις χρονιές 2011 και 2012.

Δεκέμβριος 2013
Το πενταμελές γκρουπ του Λευτέρη Μουμτζή, J. Kriste, Master of Disguise, ηχογράφησε μια σειρά από βίντεο στη Κυπριακή Βιβλιοθήκη.
J. Kriste, Master of Disguise - Live at the Library

Φεβρουάριος 2013

Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά εκδήλωση αφιερωμένη στη Μέρα των Γραμμάτων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συμπλήρωση των 15 χρόνων από το θάνατο του Κύπρου Χρυσάνθη. Τίτλος της εκδήλωσης "Ο θεατρικός Κύπρος Χρυσάνθης και η παιδική λογοτεχνία".

Δεκέμβριος 2012
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες και η Κυπριακή Βιβλιοθήκη διοργάνωσαν Διημερίδα Ψηφιοποίησης Ιστοριών και Αντικειμένων του Α' Παγκοσμίου Πολεμού στα πλαίσια του προγράμματος Europeana 1914-1918 (http:///www.europeana1914-1918.eu/el). Η όλη εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία φέρνοντας στο φώς εκατοντάδες ιστορίες-μαρτυρίες και αντικείμενα της εποχής του πολέμου.

Ιανουάριος 2012
Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου διοργάνωσε διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στη Μέρα των Γραμμάτων.
"Βραδιά των Γραμμάτων - Κώστας Μόντης και ποίηση για παιδιά" αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή Κώστα Μόντη και το συγγραφικό του έργο για τα παιδιά.
"Ελάτε να ακούσουμε παραμύθι!" αφιερωμένη στα παιδιά με παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από Κύπριους συγγραφείς.

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011
Έκθεση Αφίσας σε συνεργασία με την Δήμοσια Βιβλιοθήκη της Βαρσοβίας στα πλαίσια της Πολωνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απρίλιος 2011
"Παραμυθένιο Πρωϊνό" αφιερωμένο στην Παγκόσμια Μέρα Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Ιανούαριος 2011
Παρουσιάσεις Παιδικών Βιβλίων και Αφηγήσεις Παραμυθιών αφιερωμένα στη Μέρα Γραμμάτων.

Απρίλιος 2010
Παζαράκι βιβλίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιβλιοπωλών Κύπρου στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την Κυπριακή Βιβλιοθήκη.


Φεβρουάριος 2010 - Ιανουάριος 2011
Καθιερώθηκε μηνιαία έκθεση βιβλίου για ενήλικες και παιδιά με τίτλο «Μήνας Βιβλίου». Το περιεχόμενο της έκθεσης ήταν διαφορετικό κάθε μήνα και κάλυπτε θέματα σχετικά με τις καθιερωμένες Παγκόσμιες Μέρες. Το υλικό παρουσιαζόταν στο Κεντρικό Κτίριο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης στην Πλατεία Ελευθερίας.Back To Top