Κατάλογοι Ανοικτής Πρόσβασης

ΘέμαΣύνδεσμος
Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών
Ενιαίος Κατάλογος Δημόσιων/Κρατικών Βιβλιοθηκών
Αργώ - Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)
Βάσεις Δεδομένων ΕΚΤ: Βάσεις δεδομένων του ΕΚΤ
Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα
Βιβλιοθήκες στον Κόσμο: Κατάλογοι βιβλιοθηκών από Ευρώπη και Αμερική
Συλλογές Περιοδικών: Συλλογές περιοδικών εκδόσεων
Ζέφυρος
Ο Ζέφυρος είναι πύλη πρόσβασης για τον εντοπισμό των διαθέσιμων βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού στους καταλόγους των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης σε έναν ή περισσότερους καταλόγους Βιβλιοθηκών ταυτόχρονα. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής σελίδας για αποθήκευση αναζητήσεων, εγγραφών κ.α.
ΣΚΕΑΒ - Συλλογικός Κατάλογος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών:
Πρόσβαση στους καταλόγους όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
The European Library:
Η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη παρέχει ενιαία πρόσβαση στους καταλόγους και τις διαθέσιμες ψηφιακές συλλογές των εθνικών βιβλιοθηκών των χωρών της Ευρώπης. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει εύκολα και απλά βιβλιογραφικές αναφορές, βιβλία, μουσική, περιοδικά, χάρτες, κ.ά.
Europeana - Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη:
Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, πίνακες, προερχόμενα από τις εθνικές βιβλιοθήκες και ιδρύματα των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Dag Hammarskjöld Library και United Nations Depository Library Programme
Από το 1946 η Dag Hammarskjöld Library διανέμει τα έγγραφα και τις εκδόσες των Ηνωμένων Εθνων στο ευρύ κοινό μέσω ενός δικτύου καταθετήριων βιβλιοθηκών. Το υλικό αυτό μπορεί να αναζητηθεί και από την ιστοσελίδα του προγάμματος, το οποίο φιλοξενείται στη Dag Hammarskjöld Library.
HEAL
Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών παρέχει πρόσβαση σε πλήρες κείμενο ηλεκτρονικών περιοδικών και βιβλίων και σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων